Blog

Welkom bij het kenniscentrum van Marifoonbewijs! Wij bieden actuele informatie over het gebruik van de marifoon, het examen marifonie, werkkanalen, nautische regels en KNMI weerberichten. Klik op een van de onderstaande artikelen om verder te gaan.

Dodelijk ongeluk Terschelling

Dodelijk ongeluk Terschelling

Dodelijk ongeluk TerschellingFatale klap Schippers snelboot “Tiger” en watertaxi “Stormloop“ maakten voor fatale klap passeer afspraak. Op vrijdag...

Corona en marifoon examens

Corona en marifoon examens

Het COVID-19 virus heeft impact op de afname van marifoon examens. Lees hier wat dit voor jou betekent.

Noodsituaties MAYDAY distress

Noodsituaties MAYDAY distress

Noodsituaties aan boord: Mayday Distress knopDoel van de mayday distress knop In deze blog wordt bijzondere aandacht gevestigd aan een voor de...

KNMI Weerberichten voor de zeevaart

KNMI Weerberichten voor de zeevaart

Het weer neemt vaak grillige vormen aan, onze bodem beweegt en het klimaat verandert voortdurend. Voor onze eigen veiligheid en welvaart -ook op het water- moeten wij tijdig weten welke risico’s en kansen dit oplevert en hoe we ons het beste kunnen voorbereiden.

Marifoon kopen

Marifoon kopen

Tips & Tricks bij de aanschaf van een vaste marifoon of mobiele portofoon. Wij zetten alle modellen, soorten en functies op een rij zodat jij een weloverwogen keuze kan maken!

Marifoon examen halen

Marifoon examen halen

Wij bieden jou in dit artikel de handvaten van A tot Z, van start studie tot en met het operationeel bedienen van je eigen marifoon. Het marifoon examen en het aanvragen van alle papieren worden in detail behandeld.

Over Marifoonbewijs

Marifoonbewijs biedt digitale cursussen aan voor het basiscertificaat marifonie en Marcom-B. Daarnaast delen wij op ons platform kennis en ontwikkelingen op het gebied van nautische communicatie.

Vorige week geslaagd (eerste keer) dankzij jullie cursus. Ik ben niet van de boeken dus dit was een ideale uitkomst. Prima cursus.

Mark

Cursist

Fijne, overzichtelijke cursus met genoeg oefenmateriaal. Ik had niet gedacht dat er zoveel oefeningen beschikbaar waren, is wel erg fijn!

Arjan

Cursist

Klaar om te leren?

Kies uit de basiscursus of Marcom-B!