Corona en marifoon examens

Corona in Nederland

COVID-19 is een besmettelijke ziekte die wordt veroorzaakt door een nieuw coronavirus. De meeste mensen met COVID-19 hebben lichte tot matige symptomen en herstellen zonder speciale medische behandeling. Niet alleen de horeca en contactberoepen hebben beperkende maatregelen opgelegd gekregen maar ook de examencentra. Lees hier alles over de huidige situatie rondom de examens basiscertificaat marifonie.

marifoon covid

 

Gevolgen examens marifonie

Helaas zijn de maatregelen met betrekking tot het Coronavirus (COVID-19) nog niet versoepeld. Momenteel houdt dit in dat de marifoonexamens tot en met 16 maart moeten worden opgeschort. Dit betekent dat je op dit moment NERGENS een examen af kan leggen voor de marifoon.

Op maandag 8 maart 2021 (week 10) kijkt de regering opnieuw naar de maatregelen en zullen zij aangegeven welke maatregelen er nodig zijn vanaf dinsdag 16 maart 2021. Pas dan zullen wij horen via de persconferentie of het kabinet kiest voor versoepeling. Mocht dit zo zijn, dan gaan de exameninstanties examens hervatten en kun je je weer gewoon inschrijven voor de examendeelname. Lees hier alles over de examenlocaties en de snelste route tot slagen voor het basiscertificaat.

Waar er bij het CBR een enorm lange wachtrij is ontstaan als gevolg van de coronacrisis, is het bij de exameninstanties voor het basiscertificaat marifonie rustig gebleven. Zodra de examens weer mogelijk zijn, verwachten wij dat je als kandidaat snel op examen kan. Maar….laat je in de tussentijd niet weerhouden. Gebruik je tijd nuttig en start nu alvast, net als vele andere kandidaten, met de online basiscursus marifoon bij Marifoonbewijs. Voor meer informatie verwijzen we je graag door naar de officiële website van de Rijksoverheid. Neem bij verdere vragen gerust contact.

UPDATE (april 2021): diverse exameninstellingen in Nederland hebben de examens, met inachtneming van de COVID-voorzorgen, hervat. Informeer bij de instantie waar je het examen hebt ingekocht of je al op examen kan. 

Volle vaart vooruit!

Start vandaag nog met de e-cursus