Demo Marifoonbewijs

Welkom bij de demo van Marifoonbewijs!

Deze demo geeft jou een kijkje in onze unieke e-learning omgeving inlcusief marifoon examentrainer. Onze cursus is met zorg ontwikkeld en opgezet om jou zo efficiënt als mogelijk door de stof te navigeren in voorbereiding op het basiscertificaat marifonie. Om het leren te vereenvoudigen, is overbodige lesstof zoveel als mogelijk overboord gegooid. Binnen de hoofdstukken zijn de belangrijke termen dikgedrukt zodat je deze beter kan onthouden.

 

Kennistoets

Waar staan ATIS en MMSI voor? Op welk kanaal worden de KNMI weerberichten voor de marifoon uitgezonden? Hoe zend je een noodbericht uit? Wat is het ‘NAVO alfabet’? Ieder hoofdstuk wordt afgesloten met een korte kennistoets om te kijken of je de informatie goed begrepen hebt. De kennistesten kan je zo vaak opnieuw doen als je zelf wilt. Onderaan deze pagina vind je een gratis demo. Klik onderaan de pagina op ‘volgende’ om te starten en test je kennis over de marifoon!

Proefexamens

Na het doorlopen van alle hoofdstukken, bieden wij meer dan 500 oefeningen aan verdeeld over diverse proefexamens. Deze bevatten actuele vragen uit voorgaande marifoonexamens. Zo test je de kennis en bereid je jezelf optimaal voor. De proefexamens liggen qua niveau een stukje hoger dan de kennistoetsen aan het eind van ieder hoofdstuk. Oefenen, oefenen, oefenen!

De proefexamens bestaan ieder uit 30 vragen. Net als bij het echte examen, werken we met een puntentelling. Aan iedere vraag is 1, 2 of 3 punten toegekend. Sommige wegen dus zwaarder dan anderen. Om te slagen moet je minstens 35 van de 50 punten behalen. Deze 50 punten zijn verdeeld over de 30 meerkeuzevragen.

Demo Marifoonexamen