Cursus Marifonie Demo

De actuele theorie voor het basiscertificaat marifonie is verdeeld over zes hoofdstukken. Test jezelf na ieder hoofdstuk met de bijbehorende oefenvragen en proefexamens. Maak gebruik van de livechat om vragen te stellen tijdens het studeren. Uniek bij ons is aanvullend videomateriaal en samenvattingen.

Basiscursus marifoon

Hoofdstuk 1 : Wetten & Regels

In dit hoofdstuk behandelen we o.a. de regels voor het gebruik van de marifoon binnen het Solasverdrag en de Baselovereenkomst. Daarnaast maken we kennis met identificatie van schepen volgens ATIS en MMSI.

Hoofdstuk 2: Nautisch verkeer

Onder Nautisch verkeer vallen de marifoongesprekken tussen schepen onderling en met bijvoorbeeld havenmeesters. Wie heeft een communicatieplicht en hoe verloopt deze communicatie? Dit en meer behandelen we in hoofdstuk 2.

Hoofdstuk 3: Nood-, spoed- en veiligheidsverkeer

MAYDAY! Bij ons allen bekend voor een schip dat in nood verkeert. Maar wat betekent ‘PANPAN’ of ‘SECURITÉ’? In dit hoofdstuk behandelen we het radioverkeer tot in detail.

Hoofdstuk 4: Weerberichten & Openbaar verkeer

Wanneer spreken we van goed zicht en wanneer van mist? Op welk marifoonkanaal wordt het weer aangekondigd? Hoe roep je iemand aan wal op met de marifoon? Hoofdstuk 4 omvat de highlights rondom het weer en openbaar verkeer.

Hoofdstuk 5: Marifooninstallatie & VHF

De marifooninstallatie bestaat uit de marifoon, een antenne, spanningskabel en accu. In dit hoofdstuk belichten we de technische kant van de marifoon en de werking van Very High Frequency.

Hoofdstuk 6: NAVO alfabet

Het International Radiotelephony Spelling Alphabet, oftewel NAVO alfabet, heeft als functie om belangrijke delen van gesproken boodschappen foutloos te kunnen spellen en verstaan, ook bij slechte verbinding.

Tim Dings

Eigenaar & Instructeur

Na het halen van de vaarbewijzen wilde ik in 2018 ook mijn marifoonbewijs halen. Mijn oom had een theorieboek te leen welke ik gebruikte om te studeren. Als ik in de trein zat, had ik het boek vaak niet bij me. Een gemiste kans om te studeren! Daarnaast had ik behoefte aan oefenexamens om mijzelf te testen.

Deze ervaring was voor mij de trigger om Marifoonbewijs op te richten: de theorie en oefeningen op één plaats en bovendien 24/7 toegankelijk.

Ervaar het zelf!

Klik op de knop beneden om een gratis demo kennistoets te maken.

De modules waren volledig qua inhoud. Het is erg fijn dat de belangrijke items dikgedrukt zijn zodat je deze termen beter kan onthouden voor het examen. Bij sommige hoofdstuk zat ook een video die handig waren om de stof beter te begrijpen. Geslaagd! 😉 

Sabrina

Cursist

Volle vaart vooruit

Start vandaag nog met de online cursus!